Hold øje med CFBU's nyhedsbrev, Facebook og LinkedIn, hvor kommende arrangementer annonceres.
CFBU inviterer til et online debat & perspektiver-arrangement om, hvordan vi kan styrke det tværsektorielle samarbejde om de udsatte bydele. Og hvordan vi i højere grad kan implementere relationsfremmende og helhedsorienterede metoder og bydelsblik hos medarbejdere på tværs af sektorer i de udsatte områder.
Læs mereStyrelsen for International Rekruttering og Integration, Center for Boligsocial Udvikling og Boligsocialnet afholder i fællesskab en temadag målrettet boligsociale medarbejdere om negativ social kontrol.
BoligsocialNet, Den Nationale Vidensfunktion for frivillig og vederlagsfri økonomi- og gældsrådgivning og Center for Boligsocialt Udvikling inviterer til et webinar om, samarbejdet om forebyggelse af udsættelser i den almene boligsektor.
CFBU inviterer til et Debat & Perspektiver-arrangement på baggrund af vores igangværende undersøgelse af unges perspektiver på overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse i udsatte boligområder.
I størstedelen af de udsatte boligområder er der dobbelt så mange unge mellem 18 og 29 år som i befolkningen generelt, der har grundskolen som højeste fuldførte uddannelse og ikke er i gang med en uddannelse. Glemmer vi de unge over 18 år, der ikke er blevet hjulpet videre af de eksisterende indsatser og som er i risiko for at gå under radaren? Den debat stiller vi skarpt på fra forskellige vinkler.
CFBU inviterer til et ny viden arrangement. Med afsæt i et igangværende forskningsprojekt stiller CFBU skarpt på beboerinvolvering i byudviklingen i udsatte boligområder. Hvorfor er det så svært at inddrage og involvere beboerne, når udsatte boligområder skal omdannes til blandede bydele? Og hvad kan vi gøre, for at lære af de internationale erfaringer?
CFBU inviterer, som en del af programmet på Boligsocialnets Samarbejdskonference 2022, til et debat & perspektivarrangement, hvor vi udforsker udfordringer og tilgange til at realisere planerne om den blandede by i et krydsfelt mellem forskellige sektorer og organisationer. Med et internationalt perspektiv og stemmer fra både en kommune, en privat udvikler og en rådgiver, vil vi komme rundt om denne svære udfordring.
Hvad kræver det at skabe et solidt grundlag for socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder?
Mellemfolkeligt Samvirke og Center for Boligsocial Udvikling inviterer til workshop om børn og unges aktive medborgerskab. Vi sætter fokus på, hvordan man styrker unges deltagelsesmuligheder, organisering og engagement.
Center for Boligsocial Udvikling er i år repræsenteret til flere debatter på årets Folkemødet på Bornholm. Se her hvilke.
Center for Boligsocial Udvikling inviterer til en konferencedag fyldt med inspiration og gode eksempler på samarbejde med civilsamfundet om kriminalitetsforebyggelse.
Center for Boligsocial Udvikling sætter fokus på strategiske potentialer og muligheder i fremskudte beskæftigelsesindsatser i udsatte boligområder.
På dette webinar formidles indsigter fra CFBUs nyeste rapport om rammer for hverdagslivet på sigt i boligområder med et socialt mix, der udkommer i foråret 2022.
På dette webinar er afsættet CFBUs kommende rapport om medborgerskab, sammenhængskraft og social integration i udsatte boligområder, der udkommer til efteråret 2021. Her vil forfatterne til rapporten fortælle om, hvordan den boligsociale indsats kan fremme, at flere beboere deltager aktivt i samfundet og er del af mangfoldige fællesskaber.
På dette webinar formidles indsigter fra CFBUs kommende rapport om nuværende beboeres rolle i omdannelser af udsatte boligområder, der udkommer til efteråret 2021. Her vil forfatterne til rapporten fortælle om, hvordan beslutningstagere i større fysiske omdannelser kan tage hensyn til og inddrage de nuværende beboere inden for de givne politiske rammer, der er sat for at nå målet om en ønsket udvikling af området
I udsatte boligområder er der børn og unge, der oplever, at de ikke bliver hørt eller at de ikke hører til i det danske samfund. De bliver misforstået og overhørt og har samtidig et begrænset kendskab til deres demokratiske handlemuligheder i boligområdet såvel som i det danske samfund.
Chefkonsulent Lasse Kjeldsen (CFBU) fortæller med afsæt i et igangværende phd-projekt om begrebet social bæredygtighed og hvad det betyder for byudvikling i udsatte boligområder. Og Boligsocial leder Katrine Winther (AKB Taastrupgaard) fortæller om erfaringerne med kobling mellem strategisk byudvikling og boligsocialt arbejde i forbindelse med udviklingsplanen for Taastrupgaard.
CFBU sætter i en række arrangementer fokus på nye veje i det boligsociale arbejde. Færre boligsociale midler fra Landsbyggefonden, udviklingsplaner med store fysiske omdannelser samt en ny politisk dagsorden gør, at man mange steder overvejer nye veje for det boligsociale arbejde.
Hvordan fremmes der en attraktiv identitet og social bæredygtighed i udsatte boligområder? Og hvordan får man de bedste betingelser for, at ligeværdige og inkluderede sociale fællesskaber kan opstå, når byggestøvet har lagt sig? Få nogle gode bud og bliv inspireret til dette arrangement.
CFBU sætter i en række online-arrangementer fokus på nye veje i det boligsociale arbejde. Til dette arrangement vil vi se nærmere på, hvordan boligsocialt arbejde kan forankres i civilsamfundet.
CFBU sætter i en række online-arrangementer fokus på nye veje i det boligsociale arbejde. Dette arrangement er det tredje i rækken.
På dette Boligsociale lab bliver du præsenteret for nye tilgange til at facilitere og fremme børn og unges deltagelse, og du får indblik i metoder til at arbejde med demokrati og medborgerskab blandt unge i udsatte positioner.
CFBU inviterer til en formiddag på Zoom med vidensdeling, debat og gode eksempler på involvering af borgere i udviklingen af udsatte boligområder.
Få inspiration til, hvordan du kan arbejde med at give børn og unge indflydelse og øge deres demokratiske handlekompetencer.
CFBU og COK afholder temadag om den helhedsorienterede beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder med fokus på tværorganisatorisk samarbejde og nye redskaber og metoder.
CFBU inviterer til en online temadag med det formål at kickstarte samarbejder mellem boligsociale indsatser og skoler omkring problematisk skolefravær.
CFBU inviterer til en eftermiddag med vidensdeling og gode eksempler på, hvordan kommuner, boligorganisationer, helhedsplaner, NGO’er og socialøkonomiske virksomheder arbejder med at integrere klimamæssig og social bæredygtighed i udsatte boligområder.
I samarbejde med C:NTACT inviterer CFBU til en online og gratis fremvisning af forestillingen TAG DIG SAMMEN! – fortællinger om skole og fravær, der sætter fokus på børn og unges oplevelser med fravær og mistrivsel i skolesystemet.
Center for Boligsocial Udvikling inviterer til en række Boligsociale Labs, hvor vi udforsker fremtidens boligsociale arbejde. Vær med til første udgave, som handler om forankring.
Boligsocial bazar er en inspirationsuge arrangeret af Boligsocialnet. CFBU gæster næsten alle dage med oplæg om alt fra boligsocialt arbejde under fysiske omdannelser til seneste undersøgelser af strategisk lokalsamfundsudvikling.
Copenhagen Business School, Center for Civilsamfundsstudier og Center for Boligsocial Udvikling inviterer til konference om samskabelse og nye former for civil deltagelse i udsatte boligområder
CFBU inviterer til online mini-konference om fremskudte beskæftigelsesindsatser i udsatte boligområder, hvor der blandt andet bliver præsenteret konklusioner fra et forsøgsprojekt med fremskudt beskæftigelsesindsats i fem kommuner.
Står du som entreprenør, bygherre eller byggeleder overfor renoveringsopgaver, så bliv klædt på til at leve op til de nye krav i boligaftalen, så du sikrer 14 % lærlinge i praktik ved almene byggesager.
Om tiltrækning og fastholdelse af ressourcestærke mennesker i udsatte boligområder og hvordan der kan arbejdes aktivt for at fremme sociale møder mellem beboerne med adresse i og udenfor udsatte boligområder.
Få inspiration til hvordan udsatte beboere inddrages i frivilligt arbejde og lær hvordan frivillighed kan bruges til at styrke beboerdeltagelsen lokalt og på samfundsniveau.
Få inspiration og konkrete værktøjer til arbejdet med at kortlægge lokale ressourcer i boligområdet med henblik på at mobilisere flere samarbejdspartnere og styrke eksisterende relationer.
Med indsatsen Min Makkerlæser – Min Ven kan I både styrke børns læselyst og læseevner samtidig med, at I kan støtte unge mennesker fra jeres lokalområdes personlige udvikling og deres forhold til bøger og læsning.
Bliv inspireret, når Boligsocialnet og CFBU inviterer til temadag om kvinder og beskæftigelse.
Har du et tværorganisatorisk samarbejde, om en eller flere aktiviteter i helhedsplanen, der med fordel kan få endnu mere flyvehøjde, så er dette workshopforløb måske noget for dig.
Ønsker du at arbejde med lokale unge fra udsatte boligområder og udvikle eller videreudvikle din egen rollemodelindsats?
Kom med, når vi sætter fokus på omdannelse af udsatte boligområder og betydningen af beboernes sociale mix på Boligdag 2019.
Kunne I tænke jer at blive klogere på CFBUs værktøjer til dokumentation af de boligsociale indsatser? Så kom med på vores 2 i1 workshop, hvor vi præsenterer CFBUs værktøjer til dokumentation og kortlægning.
Fordyb jer i hele tre dage på dette workshopforløb om familieindsatser i samarbejde, hvor I får mulighed for at styrke jeres fælles arbejde med tidlige indsatser for udsatte børn og familier.
Hvordan kan man arbejde bevidst og systematisk med at inddrage beboere i udsatte boligområder i frivilligt arbejde? Hvilke elementer er væsentlige i en frivilligstrategi i udsatte boligområder?
Hvordan kan man arbejde bevidst og systematisk med at inddrage beboere i udsatte boligområder i frivilligt arbejde? Hvilke elementer er væsentlige i en frivilligstrategi i udsatte boligområder?
Hvordan sikrer man, at de virkningsfulde boligsociale aktiviteter, indsatser og metoder fortsætter, når en helhedsplan udløber?
Hvordan sikrer man, at de virkningsfulde boligsociale aktiviteter, indsatser og metoder fortsætter, når en helhedsplan udløber?
Fordyb jer i forandringsteori i hele to dage, hvor I får værktøjer til at opstille og bruge forandringsteori i jeres arbejde.
Har I brug for en introduktion til, hvordan I evaluerer de mere ”bløde” målsætninger for jeres indsats?
Hvordan sikrer man, at de virkningsfulde boligsociale aktiviteter, indsatser og metoder fortsætter, når en helhedsplan udløber? Hvordan bliver systematisk arbejde med forankring centralt i alt boligsocialt arbejde?
© CFBU 2023. Sadelmagerporten 4, 2650 Hvidovre. Tlf. 25 60 78 28 e-mail info@cfbu.dk CVR. 32 03 72 32
Cookies: Vi benytter lagring af cookies på din computer. Læs mere her