Selvom Danmark er i top fem over de tryggeste lande i verden, er der udbredt utryghed blandt beboerne i Danmarks udsatte boligområder. Denne utryghed skyldes bl.a. hærværk og utryghedsskabende adfærd, og i mindre grad
egentlig kriminalitet. CFBU har kortlagt kilderne til utryghed og udpeger indsatser, der kan bekæmpe utryghed i landets udsatte boligområder.
Hvor tryg føler du dig ved at færdes i dit boligområde efter mørkets frembrud? Sjovt spørgsmål, det har jeg ikke lige tænkt over, vil mange danskere nok svare, og Danmark er da også blandt de fem tryggeste lande i den vestlige verden.
Det gælder imidlertid ikke en række udsatte boligområder, såsom Mjølnerparken og Tingbjerg i København, hvor der er udbredt utryghed blandt beboerne.
De seneste år har derfor med god grund budt på et væld af tryghedsindsatser som hotspot, gadeplansindsatser og tryghedsvandringer i udsatte boligområder for at imødekomme problemerne.
Titel: Tryghed i udsatte boligområder
Forfatter: Nikolaj Avlund
Kontakt: Anne Maria Foldgast, tlf. 50 89 45 07 & amf@cfbu.dk
Udgivelse: November 2012
Sideantal: 51
Download rapportMen hvad er utryghed i et boligområde, og hvordan genskaber man trygheden? CFBU har identificeret en række faktorer, som er afgørende for tryghedsniveauet i et boligområde. Det er f.eks.:
Det er langt fra alle udsatte boligområder, der er plaget af utryghed. Det er derfor en god idé at måle trygheden i det enkelte boligområde, inden man sætter en tryghedsindsats i gang.
I rapporten 'Tryghed i udsatte boligområder’ er der udformet en kortfattet tryghedsguide med gode råd samt et spørgeskema, der kan bruges til tryghedsmåling i et boligområde.