Inspirations- og videnskatalog til nye helhedsplaner

Hvad ved vi egentlig om virkningen af de mest almindelige boligsociale aktiviteter og hvordan opnår man de bedste resultater af aktiviteterne?

CFBU har samlet den bedste tilgængelige viden om implementering og virkning af 40 boligsociale aktiviteter støttet af Landsbyggefondens 2015-18 midler.

Sociale viceværter, lommepengeprojekter eller fremskudt kommunal beskæftigelse? Kreativ læring, brobygning til foreningslivet eller familiekurser? Boligsociale aktiviteter dækker i dag over en bred vifte af tilgange, målgrupper og fagligheder. Mange boligområder har de seneste år gjort nye erfaringer på det boligsociale område, ligesom CFBU og andre løbende har evalueret aktiviteterne.

Så hvad er egentlig summen af de mange erfaringer fra aktiviteterne? Det har CFBU samlet op på i en ny omfattende udgivelse, der beskriver de 40 mest almindelige boligsociale aktiviteter støttet af Landsbyggefondens 2015-18 midler. For hver aktivitet beskrives bl.a. en række grundforudsætninger og aktivitetens virkning, ligesom CFBU har samlet en række væsentlige anbefalinger til implementeringen af aktiviteten.

Om udgivelsen

Titel: Inspirations- og videnskatalog til nye helhedsplaner - implementering og virkning af 40 boligsociale aktiviteter støttet af Landsbyggefondens 2015-18 midler

Forfattere: Nana Øland Frederiksen, Kristine Larsen, Anne Maria Foldgast, Maria Juul Riemenschneider & Natasja Lund

Udgivelsesdato: Februar 2016

Sideantal: 193

Download katalog

Opslagsværk til det boligsociale felt

Landsbyggefonden anbefaler at anvende Inspirations- og videnskataloget som vidensgrundlag for nye helhedsplaner.

Det hele er samlet i udgivelsen ”Inspirations- og videnskatalog til nye helhedsplaner”, der er tænkt som et opslagsværk for den, der skal i gang med at skrive en boligsocial helhedsplan eller skal have justeret en boligsocial aktivitet. Kataloget kan også være en hjælp til den, der skal dokumentere overfor eksterne parter hvorfor og hvordan en given boligsocial indsats virker.

Nana Øland Frederiksen, der har været hovedforfatter på kataloget forklarer:

- CFBU har gennem tiden fået mange opfordringer til at samle den tilgængelige forskning og de praktiske erfaringer fra de boligsociale aktiviteter på en overskuelig og lettilgængelig måde. Det synes jeg er lykkedes godt med kataloget, og jeg håber det vil blive brugt ude i helhedsplanerne, på rådhuset eller andre steder, der har en finger med i spillet om de udsatte boligområder.

Kontakt

Rikke Engly Mygind

30 29 76 63

rem@cfbu.dk

Download katalog