Boligsociale indsatser for sårbare familier

Hvordan gennemfører du i praksis en indsats for sårbare familier i et boligområde og hvilke forhold skal du være opmærksom på? Det giver håndbogen "Boligsociale indsatser for sårbare familier" svar på.

Håndbogen er udarbejdet på baggrund af rapporten "Fokus på sårbare familier i udsatte boligområder", og beskriver bl.a. fem konkrete indsatstyper målrettet sårbare familier.

35 pct. af de unge under 18 i udsatte boligområder er i særlig risiko for at komme ind i en dårlig spiral, hvor tallet på landsplan blot er 5 pct. Det viser en undersøgelse fra CFBU.  
 
I en del udsatte boligområder arbejder man derfor med særlige indsatser målrettet sårbare familier. Det modvirker at børnene kommer ind i en negativ udvikling, og forebygger på længere sigt problemer i de udsatte boligområder. Indsatserne kan være meget forskellige, alt efter om det er familier med småbørn eller teenagere, om familierne har etnisk dansk baggrund eller ikke og hvad der ellers karakteriserer familierne.
 

Om håndbogen

Titel: Håndbog: Boligsociale indsatser for sårbare familier

Forfattere:  Nana Øland Frederiksen & Sidsel Vinther Breau

Kontakt: Anne Maria Foldgast, tlf. 50 89 45 07 & amf@cfbu.dk

Udgivelsesdato: Marts 2016

Sideantal: 16

Download håndbog Download rapport

CFBU har i forbindelse med undersøgelsen af boligsociale familieindsatser udarbejdet en film, der giver et indblik i, hvilken forskel et familiekursus kan gøre for familier med forskellige udfordringer.

De boligsociale familiekurser styrker forældrene i at tage større ansvar for deres børns trivsel, uddannelse og holde dem ude af kriminalitet. Se filmen ved at klikke på billedet til venstre.