Med indsatsen Min Makkerlæser – Min Ven kan I både styrke børns læselyst og læseevner samtidig med, at I kan støtte unge mennesker fra jeres lokalområdes personlige udvikling og deres forhold til bøger og læsning.

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) har i 2019/2020 udviklet og afprøvet indsatsen, som kort sagt drejer sig om, at unge fra lokalområdet ansættes i fritidsjob til at læsetræne med børn i 1.-2. klasse, som har behov for lidt ekstra læsestøtte og -træning.

På webinaret kan du høre Nana Øland Frederiksen og Helle Nielsen fra CFBU fortælle om forskning på området, de foreløbige resultater af forsøgsprojekterne, CFBUs makkerlæsningsmaterialer og hvordan I kommer i gang.

Du vil også kunne høre to boligsociale medarbejdere fra hhv. Husum for Alle og Amagerbro Helhedsplan fortælle om deres praksiserfaringer med Min Makker læser – Min Ven. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere, hvordan I kunne komme i gang med indsatsen – hvis I er blevet inspirereret.

Sådan foregår det

Arrangementet finder sted på Zoom torsdag d. 30. april fra kl. 10.00-12.00.

Dagen inden webinaret sender vi dig en mail med et link og praktiske oplysninger om, hvordan du får adgang til webinaret. Du deltager i webinaret via din computer eller tablet med adgang til Internettet. Det fungerer bedst via computer med godt webcam og head-set. 

Hvem kan deltage?

Målgruppen for dette webinar er alle, som er interesserede i at høre mere om erfaringerne med Min Makkerlæser – Min Ven og som måske kunne være interesserede i at arbejde med metoden. Det kunne fx være biblioteker, skoler, frivillige organisationer eller boligsociale indsatser.

Tilmelding

Tilmelding kan ske til Nana Øland Frederiksen på Nfr@cfbu.dk eller tlf. 26 23 63 03.

Hent invitation Læs mere om indsatsen